full screen background image

Furnizorii de servicii medico-farmaceutice, controlaţi de Casa de Asigurări

farmacie 3     Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a controlat modul în care sunt respectate clauzelor contractuale de către furnizorii de servicii medico-farmaceutice.

Preşedintele director general, Adela Elena Băişanu, informează că activitatea Serviciului “Control”, desfăşurată în primul semestrul al anului 2015, a constat într-un total de 134 de acţiuni de verificări la furnizorii de servicii din categoria celor amintite.

Astfel, la medicii de familie au avut loc 58 acţiuni de control; 16 s-au desfăşurat la medicii de specialitate clinică, iar 12 la furnizorii de servicii medicale de specialitate paraclinică, respectiv cele de laboratoare, radiologie şi imagistică medicală.

Conform şefei Casei de Asigurări Sociale de Sănătate, în farmacii s-au făcut 30 de verificări, iar spitalele au fost vizate de 10 controale.

Nu în cele din urmă, câte două acţiuni de control au fost întreprinse la furnizori de dispozitive medicale şi furnizorii de servicii medicale de recuperare, în timp ce furnizorii de îngrijiri medicale la domiciliu au fost controlaţi în 4 rânduri.

Adela Elena Băişanu a mai precizat că, în primele 6 luni ale acestui an, verificări au fost operate şi asupra modului de respectare a prevederilor OUG nr. 158/2005 de către persoanele fizice şi de către persoanele juridice ai căror angajaţi beneficiază de concedii medicale.

Pe această linie, s-au efectuat două controale.

comments

comments