full screen background image

Canicula pune din nou stăpânire pe România

canicula 2     Temperaturi de foc în toată ţara. Canicula pune din nou stăpânire pe țara noastră. Meteorologii anunţă maxime ce vor depăşi 36 de grade Celsius. Şi mai grav e că ne aşteaptă două săptămâni de temperaturi sufocante.

”Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea se va încălzi în aproape toate zonele țării, dar în special în partea de sud și vest a teritoriului, unde media maximelor termice va fi în creștere de la 32 grade, 33 până în jur de 36 de grade, în ziele de joi și vineri, 6, respectiv 7 august”, a declarat Oana Păcuraru, meteorolog ANM.

Meteorologii mai spun că de abia la sfârşitul săptămânii ne putem aştepta la o uşoară răcirire a vremii. Însă pentru scurt timp pentru că de la începtul săptămânii viitoare revine canicula.

”În zilele de wekend, sâmbătă și duminică va exista o ușoară răcorire a vremii, 3, 4 grade mai scăzut, dar după acea, dupa parcursul cele de-a doua săptămâni, valorile termice vor fi din nou în creștere, cu mențiunea că cele mai ridicate temperaturi sunt tot în partea de sud și vest a țării, unde ne așteptăm la valori termice de 35, 37 de grade Celsius”, a mai spus meteorologul ANM.

Canicula va persista în majoritatea regiunilor ţării. În Banat şi Crişana săptămâna aceasta maximele vor atinge chiar şi 36 de grade Celsius, iar de ploi nici nu poate fi vorba. De un regim termic similar vor avea parte şi locuitorii din Moldova unde temperaturile maxime vor ajunge la 33 de grade Celsius.

Şi sudul ţării va avea parte de temperaturi caniculare astfel că atât în Oltenia cât şi în Muntenia maximele se vor încadra între 34 şi 36 de grade Celsius iar şansele de ploi sunt slabe.

Cei care vor să meargă la mare în următoarele două săptămâni pot sta liniştiţi. Vremea va fi bună cu maxime de 33 de grade Celsius şi nici nu va ploua.

Şi la munte temperaturile se vor fi mai ridcate decârt în mod nornal pentru această zonă cu maxime de 24 de grade celsus iar şansle de ploi sunt reduse.

comments

comments