full screen background image

Șapte cetățeni români care se aflau la muncă în Libia, repatriați în siguranță

mae 2     Şapte cetățeni români care se aflau la muncă în localitatea Misurata, din Libia, au fost repatriaţi în siguranţă, în urma unui conflict cu angajatorul local, se rată într-un comunicat al ministerului Afacerilor Externe.

”Cetățenii români s-au regăsit într-o situaţie dificilă, ca urmare a unui conflict de muncă cu angajatorul de pe plan local, dar datorită asistenței consulare oferite de MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, situația a fost aplanată”, se arată în comunicatul citat.

MAE mai precizează că ”în mod regretabil, grupul s-a deplasat în Libia, ignorând avertismentele permanente ale Ministerului Afacerilor Externe de a evita orice călătorie în acest stat, având în vedere situaţia de securitate precară”.

Acţiunile de evacuare şi repatriere au fost coordonate de Celula de Criză activată la nivelul Centralei MAE din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cu implicarea directă a Ambasadei României la Tripoli, relocată la Tunis, Consulatul General al României la Istanbul şi cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Totodată, ministerul de Externe atrage atenţia asupra pericolului extrem la care se expun cetăţenii români dacă se deplasează în Libia, aceste situaţii putând fi evitate dacă recomandările şi avertismentele de călătorie ale MAE sunt luate în considerare.

comments

comments