full screen background image

Atenționare de deplasare pe teritoriul Ucrainei

mae romania     Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ucrainei că se constată creşterea fenomenului infracţional atât în Odessa, cât şi pe traseul Odessa – Kiev, manifestat prin jafuri și spargeri de maşini.

Poliţia Rutieră ucraineană a semnalat faptul că, în primele 2 luni ale anului, numai pe partea din proximitatea Odessei a drumului care leagă Odessa de Kiev au avut loc 18 incidente de genul celor menţionate mai sus.

Infracţiunile au loc cel mai adesea între orele 2 și 7 dimineața.

Poliţia Rutieră ucraineană sfătuieşte participanţii la trafic să nu oprească în astfel de zone cu exceptia cazurilor când este absolut necesar şi să nu comunice cu persoanele care se apropie de autoturism.

De asemenea, autorităţile ucrainene recomandă conducătorilor auto să telefoneze la numărul 102 în cazul în care sunt implicaţi într-un astfel de incident.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care doresc să se deplaseze pe teritoriul Ucrainei să contacteze din timp autoritățile locale, misiunea diplomatică a României la Kiev sau Consulatul General al Romaniei la Odessa şi să consulte pagina de internet mae.ro pentru informaţii suplimentare.

comments

comments