full screen background image

Guvernul majorează indemnizațiile demnitarilor

bani romanesti noi     Premierului interimar Gabriel Oprea a anunțat miercuri că Guvernul a adoptat o ordonanță prin care salariile lunare ale demnitarilor se vor majora de luna următoare.

“Doresc să vă informez că Guvernul a adoptat o ordonanță prin care indemnizațiile lunare pentru cele mai înalte funcții se majorează începând cu luna august a acestui an. Este vorba despre președintele României, prim-ministru, ministrii celor doă Camere, directorii SIE, SRI, SPP, în total 48 de funcții”, a spus Oprea.

Acesta a mai precizat că până la finalul anului vom avea creșteri în tot sistemul public.

“Până la finalul acestui an vom avea creșteri în tot sistemul public. Fiecare angajat la stat o să primească un salariu corect”, a mai spus premierul interimar.

Oprea a spus că sunt două motive principale pentru această măsură și anume, echilibrul puterilor în stat prin salarizare corectă și creșterea productivității.

“Am încercat ca echilibrul puterilor în stat să se reflecte și în salarizare. Vrem să atragem și să păstrăm în sistem cei mai competenți oameni. Sunt convins că o creștere a salarizării va atrage competență și sevicii publice mai bune”, a explicat Oprea.

Cele mai mari salarii le vor primi președintele, șefa ÎCCJ, premierul și cei doi președinți ai celor două Camere.

“Îmi asum atât corectitudinea, cât și oportunitatea acestei măsuri. Consider că salarizarea din sistemul public nu e un act populist, ci o exigență în conformitate cu statutul actual al României. Nu ne putem preface că e normal ca un președinte de țară europeană să primească la final de lună aproximativ 1.500 de euro”, a spus Gabriel Oprea.

Premierul interimar a explicat că această măsură este posibilă datorită creșterii economice a României din acest an.

“Este firească și posibilă o astfel de creștere mai ales datorită creșterii economice din acest an”, a precizat Oprea.

El a mai vorbit și de lupta anticorupție, spunând că salariile mici generează incompetență și corupți.

“Prin aceste măsuri avem o șansă să schimbăm în bine administrația din România”, a conchis Gabriel Oprea.

comments

comments