full screen background image

Angajaţii Primăriei Suceava ar putea primi salarii mai mari

primaria sv 2    Conducerea Primărie municipiului Suceava este de acord cu majorarea salariilor lucrătorilor din administraţia publică locală, aşa cum prevede un recent act normativ al Guvernului României.

Primarul Ion Lungu a declarat că mulţi dintre angajaţi, în special personalul contractual, au salarii foarte mici, iar cu aceştia nu se poate face performanţă.

Lungu: “Am văzut că se pune problema măririi salariilor funcţionarilor din Primărie. Este o realitate că unii angajaţi au salarii foarte mici, în special cei contractuali, care lucrează cu minimul pe economie, iar în acest mod nu se poate face performanţă. Deci este un lucru foarte bun dacă se face această majorare de salarii la Primărie. Încă nu mi-a parvenit actul normativ cu pricina, însă, cu celeritate, voi promova un proiect de hotărâre, pe care îl voi pune pe masa consilierilor locali. În bugetul de pe anul 2015 s-au fundamentat cheltuieli de personal mai mari, însă Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a impus încadrarea în plafonul salarial prestabilit. Tot timpul ne-am făcut buget pentru salarii, inclusiv cu o rezervă, însă am fost limitaţi de la Finanţe. Pentru Primăria municipiului Suceava, care este o primărie mare, nu este o problemă să mai asigure 1 milion de lei noi, supliment pentru plata salariaţilor”.

comments

comments