full screen background image

În România, se sinucid cu 50% mai mulți tineri decât media europeană

psih     În România se sinucid cu 50% mai mulți tineri față de media europeană, iar procentajul în rândul adulților ajunge la 21%.

“În România, frecvența cazurilor de suicid la tinerii de 15-19 ani este cu circa 50% peste media europeană și cu 21% mai mare la adulții români în vârstă de 50-54 de ani. Conform Institute for Health Metrics and Evaluation (2013), tulbirarea depresivă majoră ocupă locul al doilea (după durerile de spate) în privința afecțiuniloe ce determină dizabilitate în România”, potrivit unui comunicat al Asociației Române de Psihologie și Psihoterapie și Alianței Române de Prevenție a Suicidului.

Deși nu există  studii legate de incidența depresiei în România, specialiștii estimează că circa 10% dintre români suferă de tulburări depresive, potrivit ziare.com.

Însă, în strategia Ministerului Sănătății pentru intervalul 2014-2020, autoritățile recunosc că tulburările mintale reprezintă o sferă neglijată în țară. Bugetul destinat programelor naționale de sănătate mintală este de 0,002% în 2015.

Astfel, ARPP va prezenta un proiect de lege prin care să fie îmbunătățită abordarea terapeutică în privința pacienților cu risc de sinucidere.

comments

comments