full screen background image

Urmăriri şi maşini abandonate de contrabandişti de ţigări, la Izvoarele Sucevei şi Brodina

IMG_4123     Joi, în jurul orei 10.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul PF Izvoarele Sucevei, aflat în misiune, a observat un autoturism de teren, care se deplasa de la frontiera de stat, către interiorul ţării.

Imediat a fost anunţată echipa de intervenţie, care s-a deplasat la faţa locului.

În momentul în care conducătorul auto a observat echipajul poliţiei de frontieră, a demarat în trombă, ignorând semnalele regulamentare efectuate de către poliţiştii de frontieră pentru a opri maşina.

Lucrătorii de frontieră au trecut imediat la urmărirea autoturismului, folosind semnalele acustice şi luminoase.

La scurt timp, conducătorul auto a abandonat maşina şi a fugit de la faţa locului.

S-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice, în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională.

În maşină au fost găsite mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care aceasta a fost dusă la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 16.220 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 162.200 de lei.

Tot joi, în jurul orei 20.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Brodina, un autoturism marca Volkswagen.

Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de către poliţistul de frontieră, continuându-şi deplasarea în mare viteză, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase.

După aproximativ 500 de metri, şoferul a pierdut controlul volanului, acroşând gardul unui imobil din apropiere.

Apoi, a abandonat maşina şi a fugit de la locul faptei.

În autoturism au fost găsite 5.780 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 57.800 de lei.

În ambele cazurile, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

De asemenea, autoturismele folosite la activitatea infracţională au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

comments

comments