full screen background image

Ziua Drapelului, sărbătorită şi la Suceava

1     Ziua Drapelului a fost sărbătorită, vineri, şi la Suceava.

Un prilej pentru oficialitățile județene și locale să participe, la monumentul “Bucovina Înaripată”, la ridicarea tricolorului pe catarg și la defilarea militară care a urmat.

Onorul a fost dat de trupele de jandarmi și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Vizibil emoționat, prefectul Sucevei, Constantin Harasim, a spus că sărbătoarea aceasta trebuie să ne reamintească de obligațiile pe care le avem față de țară.

Harasim: “Sărbătorim 167 de ani de la declararea oficală a tricolorului ca drapel naţional, simbol ce aminteşte fiecărui cetăţean român datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României. Nu există moment mai înălţător, mai plin de încărcătură emoţională, decât momentul arborării drapelului naţional. Nu există român căruia, atunci când drapelul este arborat pe catargul cel mai înalt, să nu i se umple ochii cu lacrimi de bucurie.”

Legea 96/1998 statuează ziua de 26 iunie drept Zi a Drapelului Național.

Ziua Drapelului Național este marcată de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări educative cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Parlamentul României se întrunește în ședință comună și sunt organizate ceremonii publice de înălțare a Drapelului Național în Capitală și în toate municipiile reședință de județ.

Constituția României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol național alături de stemă, sigiliu și imn.

comments

comments