full screen background image

Mercedes Benz, depistat în Vama Siret, în aceeaşi zi în care a fost declarat furat din Italia

4285m     Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret au depistat, joi, un autoturism marca Mercedes Benz, în valoare de 30.000 de euro, care fusese semnalat, în aceeaşi zi, ca fiind furat din Italia.

Joi, 18 iunie, în jurul orei 13.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de ieşire din România, cetăţeanul român Vasile M., în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, cu număr de înmatriculare specific Italiei.

Acesta era însoţit de Igor C., de 39 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană.

La control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în baza de date,  ocazie cu care au constatat că autoturismul figura ca fiind furat din Italia, alerta fiind introdusă de autorităţile italiene, în aceeaşi zi.

În urma celor constatate, cei doi bărbaţi au declarat poliţiştilor de frontieră că, în timp ce staţionau într-o parcare din oraşul Siret, au fost abordaţi de către o persoană necunoscută, care le-a propus ca, în schimbul unei sume de bani, să transporte autoturismul în Ucraina, în vederea unor reparaţii, neştiind că maşina este furată.

Drept urmare, autoturismul, fabricat in 2013, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Rădăuţi, până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

comments

comments