full screen background image

Defecţiunea din sistemul informatic a dat peste cap veniturile Casei de Pensii

casa de pensii suceava     În primul trimestru al lui 2015, încasările veniturilor din contribuţiile la bugetul sucevean al asigurărilor sociale de stat nu au mai fost realizate conform planificării de la începutul anului.

Conform unei informări a Casei Judeţene de Pensii Suceava, care prezintă veniturile încasate în doar două dintre lunile trimestru întâi, respectiv în ianuarie şi februarie, cauza constă într-o defecţiune, apărută în luna martie, în sistemul informatic al instituţiei.

Conform sursei citate, la  28 februarie 2015, veniturile realizate din activitatea de achitare, de către solicitanţi, a obligaţiilor asumate prin contracte de asigurare, s-au realizat în  proporţie de 75,46%.

Astfel, în intervalul 1 ianuarie-28 februarie, din totalul de 958.820 de lei, contribuţii datorate, s-au încasat numai 723.510 lei.

Reamintim că, la mijlocul lunii martie, activitatea Casei Judeţene de Pensii Suceava a fost perturbată de o defecţiune intervenită în sistemul informatic de gestionare a operaţiunilor cu publicul beneficiar.

De suferit a avut administrarea datelor privind contractele de asigurare socială, în principal plata-încasarea, prin intermediul casieriilor, a contribuţiilor datorate de asiguraţi.

Conform conducerii CJP, problemele au apărut la unul dintre serverele sistemului, procurarea de la furnizorii din străinătate şi înlocuirea echipamentelor cu pricina necesitând o perioadă îndelungată.

Aşa se face că reluarea activităţii de casierie a avut loc abia zilele trecute, la circa 5 săptămâni după sistarea operaţiunilor.

comments

comments