full screen background image

“Romantismul european în reflecţii contemporane”, la USV

romantismul european     Vineri, 15 mai, începând cu ora 18, în sala Auditorium “Joseph Schmidt” a Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, vor avea loc noi manifestări în cadrul proiectului “Romantismul european în reflecţii contemporane”.

Evenimentul cuprinde conferinţa filologică intitulată “Revoluţia romantică a limbajului”, prezentat de lector univ. dr. Monica Bilauca, precum şi microconferinţa muzicologică “Surse de inspiraţie componistică în romantismul european”, ce urmează a fi prezentată de muzicolog dr. Constanţa Cristescu.

Acţiunea se va încheia cu un recital de muzică instrumentală şi de poezie, susţinut de Sorin Petrescu (pian), Doru Roman (xilofon şi glockenspiel) şi Dorel Zaharia (actor).

Intrarea este liberă.

Organizatorii ne-au transmis că proiectul are o durată de desfăşurare de două luni şi are ca obiectiv general “educaţia culturală şi artistică a publicului universitar şi neuniversitar din judeţul Suceava în domeniul stilului romantic european, prin intermediul unor programe de muzică si poezie selectate din cultura europeană a secolului al XIX-lea, interpretate de maeştri şi ghidate de specialişti”.

“Romantismul european în reflecţii contemporane” este un proiect desfăşurat în cadrul programului PA17/RO13: „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanţat în cadrul Mecanismului Financiar SEE 2009-2014.

comments

comments