full screen background image

Sute de elevi găsiţi cu râie şi păduchi, în şcolile din judeţ

zorescu dsp     Chiar dacă suntem în anul 2015, în şcolile sucevene încă se înregistrează cazuri numeroase de pidiculoză şi scabie (păduchi şi râie).

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu, a spus, joi, că, în urma triajului epidemiologic făcut după vacanţa de primăvară, s-au înregistrat 150 de copii cu pediculoză şi 13 cu scabie.

De asemnea, au fost depistaţi copii cu viroze şi angine.

Ce măsuri au fost luate de inspectorii DSP, în şcolile sucevene, ne spune Cătălina Zorescu: “Direcţia de Sănătate Publică asigură distribuirea de substanţe antiparazitare, gratuit, în toate cazurile. Aşa s-a întâmplat şi în situaţia acestor elevi, astfel încât, după controlul la 10 zile, au mai rămas în evidenţă doar 7 copii cu pediculoză. Triajul epidemiologic merge din ce în ce mai greu. Trebuie să recunoaştem, medicii de familie nu sunt plătiţi pentru această activitate. Întâmpinăm mai ales dificultăţi în mediul rural.”

Triajul epidemiologic s-a efectuat, după vacanţa de primăvară, în 472 de unităţi şcolare de la nivelul judeţului Suceava, fiind verificaţi aproximativ 77.000 de copii.

comments

comments