full screen background image

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Suceava și la Primăria Fălticeni

Viva News percj    update – Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoșani, Constantin Conţac, ale cărui firme au fost percheziţionate, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale de Anticorupţie (DNA), într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, a declarat presei că anchetatorii “au venit la o cafea”.

“Au venit la o cafea. Voi nu stiţi că eu am avut dosare? Eu îi cunosc pe oamenii aceştia, pe toţi. Au venit să mă vadă”, a afirmat Conţac.

Percheziţiile efectuate la societăţile “Transporturi Auto” SA şi “Con 2000” SRL Botosani, controlate de Constantin Conţac, au la bază suspiciunea procurorilor, privind oferirea unei sume de 20.000 de euro senatorului sucevean Ovidiu Donţu si preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, în vederea obţinerii unui contract de modernizare a unui drum judeţean.

Mita ar fi fost oferită prin intermediul unui nepot al lui Constantin Conţac, în calitate de coordonator informal al firmelor acestuia.

 

update  – Procurorii DNA îl suspectează de corupţie pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

 Cătălin Nechifor este cercetat, printre altele, că ar fi primit o şpagă de 20.000 de euro şi lucrări efectuate la vila sa, de la nepotul unui fost baron local din Botoşani.
Procurorii au descins în această dimineaţă la biroul său.
În acelaşi dosar, se fac percheziţii şi la fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac, suspectat de afaceri dubioase.

 

update – Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au derulat, joi, o serie de percheziții la sediul Consiliului Judeţean Suceava și la cel al societății Drumuri și Poduri, din Ițcani.

Au fost vizate mai multe birouri, inclusiv al preşedintelui instituţiei, Cătălin Nechifor.

Nechifor este plecat la Bucureşti, unde va participa la Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Administratorul special al SC Drumuri şi Poduri Suceava (societate deținută de CJ și aflată în insolvență), Eugen Girigan, a spus că el nu poate furniza alte date.

La Palatul Administrativ percheziţiile procurorilor au avut loc casino pa natet în prezenţa administratorului public, Ionuţ Adomniţei.

Cercetările au vizat fapte de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2003 – 2015.

Totodată, DNA a efectuat percheziții la Primăria Fălticeni, primarul Localităţii, Cătălin Coman, declarând că a fost verificat un contract între administraţia locală şi societatea Drumuri şi Poduri în anul 2009,  înainte de a fi el primar.

 

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii la Consiliul Judeţean Suceava şi la Direcţia de Drumuri şi Poduri Suceava într-un dosar privind reabilitarea unor tronsoane de drumuri judeţene.

Vizaţi în anchetă sunt preşedintele CJ Suceava, Cătălin Ioan-Nechifor şi senatorul Ovidiu Donţu.

Percheziţiile vizează fapte săvârşite în perioada 2003 – 2015.

Percheziţii au loc şi la Primăria Fălticeni.

Procurorii verifică documente privind reabilitarea unor drumuri judeţene din 2003.

Anchetatorii au suspiciuni că unor societăţi li s-au atribuit ilegal contracte pentru reabilitarea drumurilor respective, în schimbul unor sume primite drept mită de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

DNA spune că, în unele cazuri, conducerea CJ Suceava, vizată direct de anchetă, ar fi iniţiat şi promovat în Consiliu hotărâri pentru a justifica efectuarea unor plăţi pentru aceste contracte, uneori şi de trei ori mai mari decât valoarea contractelor.

Suspiciuni privind o faptă de luare de mită ar avea procurorii şi cu privire la senatorul Ovidiu Donţu, care ar fi primit bani pentru a interveni în favoarea unei firme care era interesată de reabilitarea unor drumuri.

Totodată, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, ar fi intervenit la Monica Gubernat, membru CNA, pentru a obţine anularea unei hotărâri de suspendare a activităţii unei staţii locale din Suceava.

 

comments

comments