full screen background image

Stâlpii de pe aproape 50 de străzi sucevene, scoşi la licitaţie pentru amplasarea de publicitate

stalp2     Primăria municipiului Suceava va scoate la licitaţie unele amplasamente pe stâlpii care fac parte din domeniul public.

Serviciul de specialitate al executivului sucevean a comandat un raport de evaluare, iar evaluatorul autorizat a stabilit ca preţul de pornire la licitaţie să fie de 11 lei pe lună şi amplasament.

În vederea montării de mijloacele publicitare pe stâlpii care fac parte din domeniul public al municipiului Suceava, emis a fost şi un certificat de urbanism, în care  sunt evidenţiate condiţiile urbanistice care trebuie obligatoriu îndeplinite pentru plasarea mijloacelor în cauză.

Potrivit unui proiect de hotărâre care va ajunge pe masa deliberativului local, stâlpii destinaţi montării de mijloace publicitare se află pe aproape 50 de străzi din reşedinţa de judeţ, în zone cu locuinţe, instituţii publice, cât şi în zone comerciale.

Conform caietului de sarcini privind organizarea licitaţie de închiriere, interzisă este amplasarea pe stâlpi a mijloacelor publicitare care prin formă, conţinut, dimensiuni şi culori pot fi confundate cu mijloacele de semnalizare rutieră sau care împiedică vizibilitatea acestora din urmă.

De asemenea, nu este permisă folosirea în scop publicitar a stâlpilor situaţi în zonele de protecţie a monumentelor istorice, pe o  rază de 100 de metri, cu excepţia indicatoarelor direcţionale turistice.

Noua iniţiativă stabileşte şi sancţiuni, aşa încât, pentru nerespectarea obligaţiilor stabilite prin contract şi caietul de sarcini, părţile datorând penalităţi şi daune.

comments

comments