full screen background image

Directorul Bibliotecii Bucovinei, la VIVA FM, de Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor

Dimineti Animate TEMPLATE carabus     Pe 23 aprilie, sărbătorim Ziua Internațională a Cărții și a drepturilor de autor, ocazie cu care directorul Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbiera”, Gabriel Cărăbuş, a fost prezent în emisiunea “Dimineţi animate”, realizată de Andrada şi Călin.

Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor este organizată de UNESCO, în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfășurat în 1995.

Gabriel Cărăbuş a anunţat organizarea unui nou concurs literar “Monica Lovinescu”, care se va încheia în toamna acestui an.

Tot în toamna acestui an, va avea loc şi finala Concursul Naţional de lectură “Bătălia cărţilor”.

“Bătălia cărţilor” este un concurs de lectură pentru copii (11-13 ani) şi adolescenţi (14-18 ani), dar şi pentru seniori.

Pentru participare, permisul de intrare la bibliotecă este obligatoriu.

De asemenea, trebuie să citeşti toate cele 10 cărţi incluse în concurs, până în luna septembrie 2015.

În momentul înscrierii la concurs vei primi un Carnet de lectură, în care vei acorda punctede la 1 la 5 pentru fiecare carte citită (1 – punctaj minim, 5 – punctaj maxim) şi o Fişă de lectură  în care îţi vei nota impresiile despre cartea citită.

Adolescenţii pot să aleagă varianta fişei de lectură în format digital.

Finala concursului va avea loc în luna octombrie.

Lista finaliştilor concursului va fi anunţată cu 20 de zile înainte de eveniment.

Finaliştii vor fi invitaţi la bibliotecă, unde li se va explica scenariul “Bătăliei cărţilor”, modul în care vor trebui să-şi susţină cărţile preferate şi probele la care vor fi supuşi.

Finala va cuprinde dezbaterea “Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată, un concurs pe marginea cărţilor citite, precum şi jurizarea şi festivitatea de premiere.

Participantul care va prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului.

Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului.

Înscrierile se fac până în septembrie 2015, la secţiile şi filialele bibliotecii.

Puteţi asculta, mai jos, întreaga intervenţie a lui Gabriel Cărăbuş, la “Dimineţi animate”.

0:00

comments

comments