full screen background image

Faza judeţeană a concursului pe teme de securitate şi sănătate, destinat liceenilor

Romeo Butnariu seful ITM Suceava     La iniţiativa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, s-a desfăşurat faza judeţeană a concursului pe teme de securitate şi sănătate în muncă “Ştiu şi aplic”, destinat elevilor de liceu.

Şeful ITM Suceava Romeo Butnariu informează că acţiunea are ca obiectiv pregătirea tinerilor, anterior intrării lor pe piaţa forţei de muncă, cu privire la riscurile profesionale şi la drepturile şi obligaţiile lucrătorilor.

De asemenea, a fost urmărită încurajarea şi atragerea acestora în activităţi de studiere a disciplinei “securitate şi sănătate în muncă”, dar şi prevenirea accidentelor de muncă în rândul tinerilor.

Concursul s-a desfăşurat pe secţiunile “tehnic” şi “teoretic”, în competiţie intrând 18 echipe, formate din câte 2 doi elevi.
Elevii şi-au dovedit cunoştinţele participând la o probă teoretică şi la o probă practică, aceasta din urmă constând în selectarea şi îmbrăcarea echipamentului individual de protecţie, potrivit unui anumit obiect de activitate.

La secţiunea “tehnic”, locul I a fost ocupat, la egalitate, de echipele de la Colegiul Naţional “Vasile Lovinescu” Fălticeni şi Colegiul Naţional Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava. Pe locul al II-lea s-a situat echipa Colegiul Naţional Tehnic “Samuil Iospescu” Suceava, iar pe locul al III-lea cea a Colegiul Naţional Tehnic “Petru Muşat” Suceava.

La secţiunea “teoretic”, prima poziţie a fost ocupată de echipa Colegiul Naţional Tehnic “Petru Muşat” Suceava, pe cea de a doua treaptă a podiumului urcând echipa Colegiului Naţional Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, pe locul trei plasându-se echipa de la Colegiul Tehnic Rădăuţi.

Toate echipele amintite sunt calificate pentru a participa la faza naţională a concursului, care se va  desfăşura în luna mai, la Iaşi.

Partenerii organizatori ai fazei judeţene a concursului au fost Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Colegiul Naţional Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava.

comments

comments