full screen background image

Faza naţională a Olimpiadei de Limba și Literatura Polonă Maternă, la “Dom Polski” Suceava

Dom Polski     Judeţul Suceava s-a remarcat, în ultimii ani, prin desfăşurarea unor evenimente importante de promovare a literaturii şi culturii poloneze la nivelul învăţământului preuniversitar, iar ca o consecinţă, municipiul Suceava este, și în acest an, locul de desfăşurare a fazei naţionale a Olimpiadei de Limba și Literatura Polonă Maternă.

Festivitatea de deschidere a competiţiei va avea loc vineri, 27 martie 2015, ora 10.00, în sala ”Auditorium” a Uniunii Polonezilor din România – Suceava (“Dom Polski”).

Programul manifestării este următorul:

Vineri, 27 martie 2015

• 10.00- Deschiderea festivă a Olimpiadei de limba polonă maternă, etapa națională, la Uniunea Polonezilor din România, Suceava

– Prezentare – Învățământul în limba polonă în județul Suceava, proiecte educaționale, parteneriate cu Polonia (directorii Școlilor Gimnaziale “Krystyna Bochenek” din Poiana Micului, “Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou și Mănăstirea Humorului, directorul Colegiului “Al. Cel Bun” din Gura Humorului)

– Program artistic, impresii de la etapa națională (din Suceava) și etapa internațională a Olimpiadei de limba și literatura polonă (din Varşovia) din aprilie 2014 și prezentare a elevilor de la Colegiului “Al. Cel Bun” din Gura Humorului.

• 11.00 – 13.00 – proba scrisă – gramatică (elevii de liceu şi gimnaziu)

• 14.00 – 16.00 – proba scrisă – literatură (elevii de liceu)

Sâmbătă, 28 martie 2015

– 10.00 – 13.00 –  proba orală a elevilor de la liceu

– 13,30 – afișarea rezultatelor la proba orală (liceu)

-15.00 – afişarea rezultatelor la proba  scrisă

-15.00 – 16.30 – depunerea şi rezolvarea contestațiilor

-17.00 – afișarea rezultatelor finale

-17:00 – FESTIVITATEA DE PREMIERE – Uniunea Polonezilor din România – Suceava

•    Program artistic în limba polonă cu elevii de la Şcoala Gimnazială “Krystyna Bochenek” din Poiana Micului şi de la Şcoala Gimnazială “Henryk Sienkiewicz” dinSoloneţu Nou – Uniunea Polonezilor din România-Suceava

Duminică, 29 martie 2015

-10.30-14.00 – vizitarea de către elevii participanţi la olimpiadă  a Mănăstirii Dragomirna, a bisericii catolice “Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, a Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, a Cetăţii de scaun a Sucevei, a Muzeului Satului din Suceava

– 15.00 – 19.00 – ateliere de lucru ale elevilor calificați la etapa internațională de la Varșovia a Olimpiadei de limba și literatura polonă cu profesorii din Polonia.

Probele olimpiadei se desfăşoară la Uniunea Polonezilor din România (“Dom Polski”).

comments

comments