full screen background image

Numărul sucevenilor muşcaţi de maidanezi s-a redus la jumătate

caini vagabonzi     Aproximativ 1.200 de câini fără stăpân au fost strânşi din municipiul Suceava şi transportaţi în cele două adăposturi speciale ale Primăriei, a anunţat şeful administraţiei locale, Ion Lungu.

Acesta spune că în gestionarea maidanezilor s-a înregistrat un progres vizibil, lucru confirmat şi de către unii dintre locuitorii Sucevei.
Lungu îşi susţine afirmaţiile şi prin statisticile medicale, care evidenţiază că numărul  sucevenilor care au căzut pradă colţilor caninelor hoinare s-a diminuat în mod considerabil în ultima perioadă.

Lungu: “Dintr-o statistică reiese că, în 2015, faţă de 2014, numărul de muşcături s-a redus la jumătate, ceea ce are o numită logică, prin faptul că s-au luat câinii de pe străzi”.

În cele două adăposturi de pe malul Sucevei, există, în prezent, 1.700 de animale, ţarcurile fiind deja suprapopulate.

De aceea, în condiţiile legii, se va trece la  eutanasierea exemplarelor agresive, cât şi a câinilor care suferă de maladii incurabile.

Lungu: “Conform legii se va face o selectare a celor bolnavi incurabil şi periculoşi, şi îi vom eutanasia, în aşa fel încât avem un număr constant de 1.500 de câini, pe care să îi putem gestiona”.

comments

comments