full screen background image

Tânăr din Vicovu de Sus, reţinut pentru tăinuire şi înşelăciune

arestat     În urma unor sesizări privind mai multe fapte de furt, comise pe raza de competenţă a Secţiei de Poliţie Rurală Marginea, poliţiştii au intensificat activităţile investigative în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.

Astfel, miercuri, în urma continuării cercetărilor într-o cauză privind mai multe furturi din anexe și din auto comise pe raza comunei Horodnic de Jos și alte fapte de înșelăciune comise în luna martie a anului curent, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea au reușit documentarea activității infracționale a unui suspect, de 25 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune și tăinuire.

În noaptea de 4/5 martie, la ora 01.55, suspectul s-a deplasat la locuința unui bărbat din comuna Vicovu de Jos și, pe motiv că a fost implicat într-un accident de circulație și are nevoie de bani, a cerut și primit suma de 400 de lei.

Tânărul a lăsat gaj actele de înmatriculare ale unui autoturism, despre care știa că nu-i aparţin, fiind sustrase, în noaptea de 2/3 martie, din interiorul unei maşini parcate în garajul unui bărbat, din comuna Horodnic de Jos.

În cauză, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului, care a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii reamintesc faptul că un mod de operare distinct îl reprezintă împrietenirea cu victimele sau dezvoltarea unor aparente relaţii comerciale.

Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie, sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor să manifeste o atenţie sporită când sunt abordaţi de persoane necunoscute şi să anunţe de îndată Poliţia în cazul sesizării unor comportamente suspecte.

comments

comments