full screen background image

Aproape 500 de amenzi, după trei zile de controale ale Poliţiei Rutiere

Politia rutiera     Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier, a reieşit faptul că viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare, alături de indisciplina pietonilor şi consumul de alcool, constituie principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În perioada 31 ianuarie – 2 februarie, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat pe raza județului acțiuni tematice, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi pe linia combaterii încălcării regimului legal de viteză şi a depăşirilor neregulamentare.

Au fost constatate 6 infracţiuni, din care 2 pentru alcoolemie, 2 pentru refuz de recoltare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și 2 pentru conducerea unor autovehicule neînmatriculate.

Au fost aplicate 495 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 141.783 de lei, din care 296 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiuni, au fost reţinute 25 de permise de conducere, din care 8 pentru încălcarea regimului legal de viteză, şi 11 certificate de înmatriculare

Poliţiştii au testat, cu aparatul etilotest, 330 de conducători auto.

Un tânăr, de 19 ani, din municipiul Botoşani, a condus autoturismul, pe str. Universităţii din municipiul Suceava, având o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă, la spital, a refuzat recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal.

Duminică, polițiștii au depistat un bărbat, de 34 de ani, din comuna Straja, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 209G, pe raza localităţii de domiciliu, cu viteza de 116 km/h în localitate. În cauză, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto şi la reţinerea permisului de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Tot duminică, polițiștii au depistat un bărbat, de 40 ani, din oraşul Vicovu de Sus, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Calea Cernăuţi din localitate, cu viteza de 106 km/h. În cauză, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto şi la reţinerea permisului de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

comments

comments