full screen background image

Mirela Adomnicăi la Viva FM: “AJOFM, locul doi pe țară în ceea ce privește angajările făcute”

ADOMNICAI diminetiE greu de abordat începutul oricărui an din punctul de vedere al ofertei locurilor de muncă la nivel de județ. Mereu ne confruntăm cu aceleași probleme legate de rata șomajului, oferte puține și care vizează o anumită categorie de persoane sau imposibilitatea găsirii unui post prin care proaspătul absolvent de facultate și deținător al unei diplome de masterat să poată să-și justifice anii petrecuți pe băncile școlii. Invitata matinalilor din această dimineață a fost Mirela Adomnicăi, director executiv la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Suceava. Prezență plăcută, discuție relaxantă, cu alte cuvinte, o atmosferă care a pus într-o cu totul altă lumină o problemă spinoasă, căutarea unui loc de muncă. Așa am aflat că la Agenție e un program aglomerat dar că acolo se găsește o grilă generoasă de cursuri, locuri de muncă vacante, totuși, destul de numeroase având in vedere perioada acesta “de îngheț”.

“Perioada aceasta se caracterizează printr-o ofertă scăzută de locuri de muncă întrucât există acele domenii de muncă cu caracter sezonier care reușesc să crească gradul de ocupare începând din primăvară înspre iarnă” a spus doamna Adomnicăi.
Cu toate acestea, veștile aduse de directorul executiv al AJOFM, nu sunt chiar rele.
“Luna ianuarie și luna decembrie au fost chiar atipice din punctul acesta de vedere în sensul în care am înregistrat o ușoară scădere a ratei șomajului.

Oferta de locuri de muncă vacante la nivelul agenției este destul de generoasă în contextul acestei luni.
Avem oferte de muncă pentru toate categoriile de studii, avem oferte de locuri de muncă pentru ambele categorii de anjatori și publici și privați” a mai spus doamna Adomnicăi.

Și, deși din afară lucurile par simple, la AJOFM Suceava lucrurile sunt din ce în ce mai bune iar rezultatele obținute ne stau drept dovadă.
“La finalul anului 2014, AJOFM Suceava s-a situat pe locul trei, aproape locul doi, la o diferență de 20 de puncte față de locul doi. Nesemnificativă în contextul în care vorbim de o diferență de aproape 20.000 de angajări făcute prin intermediul agenției noastre. Nu înseamnă neapărat că există mai multe locuri de muncă în Suceava ci înseamnă că aceste locuri de muncă se ocupă prin intermediul serviciului public de ocupare” a accentuat Adomnicăi.

comments

comments