full screen background image

Persoană bănuită de comiterea unei tâlhării, arestată de poliţişti

arestat     Pe data de 30 octombrie 2014, la ora 15:30, un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Suceava, a reclamat faptul că, în ziua anterioară, în jurul orei 21:30, în timp ce se afla la domiciliu, a fost agresat de o persoană, care i-a  luat un card bancare o sumă de bai şi mai multe bunuri.

Din audierea persoanei vătămate, a rezultat faptul că, în primele zile ale lunii octombrie 2014, a intrat în contact cu un bărbat a cărui identitate exactă nu o cunoştea şi s-au înţeles pentru realizarea unor lucrări de renovare a apartamentului proprietate.

În acest sens, persoana vătămată i-a înmânat bărbatului respectiv o cheie de la uşa de acces în apartament.

În seara zilei de 29 octombrie 2014, în jurul orei 21:30, bărbatul necunoscut a pătruns în apartament şi a deposedat partea vătămată  de un card bancar, suma de 90 de lei şi i-a sustras mai multe bunuri din apartament.

Prejudiciul a fost estimat la 2.200 de lei.

În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţişti şi a probatoriului administrat, s-a reuşit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un bărbat, de 26 de ani, din comuna Dumbrăveni.

Fiind audiat, acesta a recunoscut comiterea faptei şi a indicat persoanele cărora le-a vândut bunurile sustrase.

În cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale şi, ulterior, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de autor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, luându-se măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Inculpatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la comportamentul preventiv ce trebuie adoptat.

Nu dezvoltaţi astfel de legături de colaborare sau “lucrative” cu persoane necunsocute şi neavizate.

Nu primiţi în casă persoane necunoscute, pentru efectuarea de lucrări casnice.

Nu oferiţi cheia de la casă persoanelor necunoscute.

Respectarea unor recomandări minime privind siguranţa dumneavoastră vă poate feri de situaţii neplăcute!

comments

comments