full screen background image

Accident mortal de vânătoare, pe raza satului Poiana Negrii

vanator     Duminică, la ora 12.54, IPJ a fost sesizat despre faptul că, pe raza satului Poiana Negrii, în zona Glicu, a avut loc un accident de vânătoare, iar  un bărbat, de 54 de ani, a fost împușcat.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Serviciului investigaţii criminale şi Serviciului arme explozivi substanţe periculoase Suceava, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care au constatat că la 29 decembrie 2014, A.J.V.P.S. Suceava – Clubul de Vânătoare Vatra Dornei, a eliberat autorizaţia de vânătoare colectivă pentru ziua de 2 ianuarie 2015, pentru fondul de vânătoare nr. 9 Negrișoara.

Pe 4 ianuarie, un bărbat, de 32 de ani, fără acordul scris sau verbal al gestionarului fondului de vânătoare, a organizat o altă ședință, pe același fond de vânătoare Negrişoara, având ca scop identificarea și capturarea unui mistreț rănit anterior.

Pe perioada vânătorii, s-a reușit capturarea exemplarului de mistreț rănit la data de 2 ianuarie și, totodată, a avut loc un incident constând în aceea că un vânător, de 33 de ani, din municipiul Vatra Dornei, accidental l-a împușcat mortal pe un alt bărbat vînător, de 54 de ani, din comuna Dorna Candrenilor, care a pătruns în zona de tragere.

Cercetările au fost preluate de către procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, iar în cauză se vor efectua cercetările și se va dispune soluție procedurală.

Totodată la nivelul Poliției municipiului Vatra Dornei se vor efectua cercetări din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art. 42. alin 1 lit. a din Legea nr. 407/2006 (vânătoarea fără autorizație de vânătoare legală) și uz de armă fără drept, faptă  prev. și ped de art. 343 alin. 1 din Codul penal.

comments

comments