full screen background image

Nechifor: “Niciun drum judeţean nu este blocat”

cj2912 1     Niciun drum judeţean nu este blocat, în urma ninsorii care a început să cadă de duminică, a anunţat, luni, preşedintele Consilului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Nechifor: “Situaţia e sub control, în judeţ. Se intervine, permanent, cu 37 de utilaje, pe 45 de trasee judeţene. Avem şi o rezervă de utilaje, în caz de nevoie. Sper să nu fie dificultăţi în traficul de pe drumurile judeţene. Nu sunt drumuri judeţene blocate, dar se circulă în condiţii de iarnă. Recomand tuturor celor care vor să plece la drum, să fie pregătiţi. Nu există riscul să se blocheze drumuri, dar şoferii trebuie să-şi echipeze corespunzător autovehiculele.”

Judeţul Suceava se află, începând de duminică, din jurul orei 20.00, şi până luni, tot în jurul orei 20.00,sub avertizarea unui cod galben de ninsori.

Probleme vor fi şi din cauza vântului, care va sufla la rafală şi cu 45 de km/h, ceea ce va spori senzaţia de frig.

La scurt timp după ce ninsorile vor înceta, un aer extrem de rece din câmpia Rusă se va abate asupra judeţului, iar în numai două zile temperaturile vor coborî chiar şi sub -20 de grade Celsius, în nopţile de marţi şi miercuri.

Centrul Infotrafic recomandă şoferilor ca, înainte de a porni la drum, să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă şi să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul deplasării, să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

comments

comments