full screen background image

Scumpiri în lanț de la 1 ianuarie

gaz metan     Scumpiri de la 1 ianuarie. Chiar dacă autoritățile dau asigurări că prețurile gazelor pentru populație nu vor fi majorate, calendarul de liberalizare va fi respectat întocmai pentru consumatorii industriali, ceea ce va atrage automat scumpiri în lanț.

Oamenii sunt nemulţumiţi de această măsură. Odată cu liberalizarea preţului la gaze pentru consumatorii noncasnici, preţul alimentelor de la raft vor fi mai mari. Iar asta se va vedea în portofelele românilor.

Potrivit ordinului ANRE, de la 1 ianuarie niciun client noncasnic nu va mai beneficia de prețuri reglementate la gazele naturale. Până pe 31 decembrie, consumatorii noncasnici vor fi nevoiţi să îşi aleagă furnizorul de gaze şi să încheie un contract de vânzare-cumpărare prin negociere directă sau prin acceptarea unei oferte tip.

Încă de anul trecut, conducerea combinatului siderurgic de la Galaţi, unul dintre cei mai mari consumatori de energie din România, arăta că liberalizarea preţurilor gazelor româneşti trebuie amânată pentru a se evita un impact major asupra consumatorilor industriali.

comments

comments