full screen background image

Despre dansul prin viață, cu coregraful Alina Leonte!

Dansul este un mod de viață, un mod frumos de a cunoaște oameni, a iubi, de a-ți exprima atitudinea, este un mod inedit de a-ți face prieteni noi, cu care să te distrezi și ajută la un mod de viață sănătos.

Un coregraf urmărește să asimileze cât mai multe figuri de dans, tehnici pe care să le expună pe ringul de dans, să își exprime emoțiile, să improvizeze, să creeze o poveste pentru cei pe care îi învață să danseze.

”Dansul pentru mine este un stil de viață. Dacă în urmă cu 26 de ani mă uitam fascinată la dansatoarele de la Ansamblul Ciprian Porumbescu pentru că acolo am interacționat prima oară cu dansul și mă gândeam cum ar fi să pot să fac la fel ca balerinele cu degețelele și să exprim lumii ceea ce simt, cu timpul mi-am dorit asta din ce în ce mai mult asta și pentru că tatăl meu lucra în domeniu”, a spus Alina Leonte.

Iulia Sîrghi: Care este nivelul de receptare al tinerilor asupra dansului?

”Din 2010 de când eu am început să colaborez cu tineri din județul Suceava am avut parte de cei mai receptivi, frumoși și cei mai talentați elevi. Se poate observa dorința lor de a învăța ceva nou”, a mai menționat Alina.

Mai multe amănunte, însă, despre dans, aflați ascultând interviul integral de mai jos:

comments

comments