full screen background image

Primii brazi de Crăciun confiscaţi de poliţişti, în Sadova

brazi de craciun     Poliţiştii suceveni desfăşoară, în această perioadă, acţiuni specifice de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de brazi de Crăciun, precum şi a transportului şi comercializării acestora fără respectarea normelor legale în domeniu.

În subsidiar, acţiunile vizează şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii la regimul silvic, prin exploatarea cu încălcarea normelor legale a lemnului de răşinoase.

Miercuri, la ora 10.00, agenţii Postului de poliție Sadova au identificat, lângă locuința unui bărbat, de 34 de ani, din comuna Sadova, 10 brazi.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că persoana în cauză nu deține documente de proveniență pentru arbori şi a declarat că i-a achiziționat de la o persoană necunoscută, pe raza comunei, fapt pentru care a fost sancţionată conform Legii nr.171/2010.

Brazii au fost confiscați și predați Ocolului Silvic Pojorâta.

Poliţiştii atrag atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu, că, în perioada următoare, astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun să se desfăşoare în deplină legalitate.

comments

comments