full screen background image

PNL va avea un singur grup parlamentar şi un singur lider de grup

vasile blaga     Secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat, miercuri, după şedinţa Biroului Permanent al acestui for, că PNL va avea, începând cu 1 februarie 2015, un singur grup parlamentar şi un singur lider de grup, până la acel moment grupurile PNL şi PDL urmând să funcţioneze separat.

„Există o scrisoare din partea Comisiei de Regulament privind grupurile parlamentare PDL şi PNL. S-a luat decizia ca să se încadreze în cheltuielile legale şi, până când dânşii îşi definitivează, deci credem că până în februarie, o să meargă separat, cu două grupuri, dar – a specificat preşedintele Camerei – să se încadreze în cheltuieli, ca şi când ar fi un singur partid, conform deciziei Tribunalului”, a spus, miercuri, secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, scrie Mediafax.

„Din momentul acesta pot să meargă pe două grupuri, iar de la 1 februarie o să fie un singur grup, cu un singur reprezentant al grupului”, a mai adăugat Ciolacu.

Tribunalul Bucureşti a admis, pe 6 octombrie, cererea privind fuziunea prin contopire a Partidului Naţional Liberal (PNL) cu Partidul Democrat Liberal (PDL), noua formaţiune urmând să se numească PNL. Prin aceeaşi decizie s-a dispus şi radierea celor două partide politice care au fuzionat, respectiv a PDL şi a PNL, din Registrul special.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza