full screen background image

Geoană a renunţat la funcţia de Înalt Reprezentant al primului-ministru

Romanian Minister of Foreign Affairs Mircea Geoana meets with De    Senatorul Mircea Geoană, exclus din PSD, a anunţat, vineri, că a renunţat la funcţia de Înalt reprezentant al primului-ministru, arătând că a fost o funcţie în mare măsură formală, pe care a acceptat-o “din dorinţa de a da un pic de credibilitate” acţiunii Guvernului.

Întrebat, la o conferinţă de presă, dacă va mai deţine funcţia de Înalt reprezentant al Guvernului, Mircea Geaonă a răspuns: “Nu voi mai fi în Guvern. A fost o chestiune pe care eu am acceptat-o din dorinţa de a da un pic de credibilitate acţiunii Guvernului”.

“Este în mare măsură formală, puteţi considera că ea a încetat, nici nu a fost o funcţie foarte activă, am folosit-o extrem de selectiv pentru chestiuni importante pentru români”, a mai spus Geoană.

Mircea Geoană a fost numit în 12 februarie 2014, de către premierul Victor Ponta, drept Înalt Reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică, post înfiinţat în cadrul Cancelariei premierului, activitatea fiind onorifică şi neremunerată.

comments

comments