full screen background image

Iohannis, va fi prezent de Ziua Națională la Alba Iulia

klaus johannis     Președintele ales, Klaus Iohannis, va fi prezent de Ziua Națională a României la Alba Iulia, unde va participa la o parte dintre manifestările oficiale organizate cu acest prilej.

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL) Teodor Atanasiu, senator de Alba, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că președintele ales, Klaus Iohannis, va ajunge luni la Alba Iulia în jurul orelor 11,00, când va depune coroane de flori la busturile Regilor Ferdinand și Maria. Klaus Iohannis va asista la Te Deum-ul oficiat la Catedrala Reîntregirii și la parada militară, după care va acorda, la sediul Primăriei Alba Iulia, un interviu pentru presa străină, a precizat Teodor Atanasiu.

Manifestările oficiale vor debuta luni la Aba Iulia la orele 9,30, cu depuneri de coroane la statuile lui Ionel Brătianu și Iuliu Maniu, urmate la 10,15 de depuneri de jerbe de flori la busturile Regilor Ferdinand și Maria, iar la 10,30 la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul. La orele 11,00 este programată, pe terasa Sălii Uniri, primirea soliilor din cetățile de scaun. Te-Deum-ul va începe la orele 12,00, urmând ca parada militară să se desfășoare începând cu 12,30.

Peste 520.000 de lei au fost alocați de Consiliul Județean Alba și Primăria Alba Iulia pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României și împlinirii a 96 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

comments

comments