full screen background image

Zona Metropolitană Suceava se extinde

lungu 0309     Comuna Dărmănești va fi inclusă în Zona Metropolitană Suceava, pentru a se pune în practică proiectul centrului intermodal de transport solicitat de Consiliul Județean.

Primarul Ion Lungu a declarat că joi, în ședința Consiliului de Administrație a Zonei Metropolitane, reprezentanții celor 14 localități vor aproba această includere.

El a adăugat că strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane, până în 2020, prevede proiecte în valoare totală de 650 de milioane de euro.

Lungu a prezentat câteva dintre aceste proiecte: “Implementarea unui sistem ecologic de transport public extins pe toată zona metropolitană Suceava şi amenajarea unor parcuri fotovoltaice pentru asigurarea producerii de energie regenerabilă; extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public; reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ; modernizarea Gării Iţcani din municipiul Suceava; construcţia unui sediu pentru teatrul şi filarmonica Suceava; înfiinţarea unei noi unităţi de primire a urgenţelor la Spitalul Judeţean Suceava; modernizarea patinoarului artificial din municipiul Suceava. Sigur, aşteptăm să vină acele Ghiduri ale solicitantului şi, punctual, vom începe să promovăm proiectele, fie pe sistem integrat, toate localităţile la un loc, fie pe anumite grupuri de localităţi.”

comments

comments