full screen background image

Amenzi de peste 55.000 de lei, după controale pe linie economică

Razie     Miercuri, între orele 10.00 – 13.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natură economică, pe raza  municipiului Suceava.

Au fost verificate 11 societăţi comerciale, 10 intreprinderi familiale, 10 intreprinderi individuale şi 9 persoane fizice autorizate.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 15 sancţiuni contraventionale la Legea nr. 12/1990 rep., în valoare totală de 56.500 de lei.

De asemenea, a fost constatată o infracţiune infracţiuni prevăzută de art. 90 alin. 1 lit. b din  Legea nr. 84/1998 privind mărcile.

În cadrul acţiunii, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.085 de lei (constând în articole de  îmbrăcăminte) şi au fost ridicate bunuri în vederea continuării cercetărilor, în valoare de 1.180 de lei (constând în articole de îmbrăcăminte inscpriţionate cu diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute).

Mihaela R., de 35 de ani, din municipiul Suceava, persoană fizică neautorizată, a fost depistată în timp ce oferea spre comercializare, în incinta unui complex comercial, articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate şi protejate în România, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.
Au fost ridicate mai multe produse constând în articole de îmbrăcăminte purtând mărcile înregistrate renumite, în vederea expertizării de către titularii de mărci.
În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se efectua cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998.

comments

comments




Leave a Reply

avatar