full screen background image

Un român venit dintr-o ţară afectată de EBOLA vrea să-şi viziteze părinţii din Baia

comsiturg1     Un român care a venit, zilele trecute, din Sierra Leone şi-a exprimat dorinţa de a-şi vizita părinţii din localitatea suceveană Baia.

Statul Sierra Leone, din Africa de Vest, este afectat de epidemia de EBOLA.

În cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de astăzi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, a spus că a primit o informaţie, de la omologul său din Iaşi, cum că respectiva persoană este monitorizată chiar de la intrarea în ţară, de acum 4 zile.

Până în acest moment, bărbatul, care se află în Iaşi, nu prezintă simptomele caracteristice infectării cu virusul EBOLA, dar este ţinut sub supraveghere.

Perioada de incubare a virului este de 8 zile.

Autorităţile sucevene vor lua, în viitorul apropiat, măsurile necesare pentru a se dota cu materialele de protecţie necesare.

Mai mult, la Spitalul Judeţean Suceava, va fi amenajată o cameră de izolare pentru posibilii pacienţi, înainte de a fi transportaţi la Iaşi sau la Bucureşti.

În acest moment, Spitalul Judeţean nu are în dotare costume care să ofere protecţie maximă în cazul prezentării unui pacient posibil infectat cu Ebola.

4 costume ce oferă protecţie maximă, există, totuşi, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, putând fi folosite la nevoie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat un nou bilanţ, în care se notează că febra hemoragică Ebola a provocat, până în prezent, moartea a 4.877 de persoane, din aproape 10.000 de cazuri înregistrate.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în Sierra Leone şi în Guineea.

comments

comments




Leave a Reply

avatar