full screen background image

Fonduri europene pentru modernizarea pieţelor agroalimentare sucevene

piata-centrala-1     Primăria municipiului Suceava a întocmit Planul Local de Acţiune, document care stă la baza realizării unei strategii de reabilitare urbană, prin modernizarea şi dotarea pieţelor, în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene privind eficienţa energetică, colectarea selectivă şi depozitarea deşeurilor, în scopul creşterii atracţiei spaţiilor comerciale şi asigurării stabilităţii locurilor de muncă.

Planul reprezintă o strategie de modernizare şi dezvoltare durabilă a 3 pieţe urbane acoperite, respectiv pieţele agroalimentare Centrală, “George Enescu” şi Burdujeni, a Complexului comercial “Bazar”, precum şi de organizare de pieţe volante, cu prilejul unor evenimente locale.

“Ne dorim ca în cadrul acestui Plan să accesăm fonduri europene pentru reabilitarea pieţelor din municipiul Suceava. Astfel, vor fi modernizate atât pieţele, cât şi infrastructura adiacentă, respectiv cea rutieră şi de locuri de parcare. Vor fi asigurate, de asemenea, facilităţile pentru derularea în condiţii optime a activităţii comerciale şi se va organiza o piaţă de produse tradiţionale în aer liber, cu caracter permanent, în zona pietonalului din centrul reşedinţei de judeţ. Pe de altă parte, vor fi sprijiniţi producătorii locali şi promovate produsele tradiţional”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar