full screen background image

Romtelecom are datorii istorice de sute de milioane de euro

romtelecom     Ministrul Comunicațiilor, Răzvan Cotovelea, a declarat că la Romtelecom sunt datorii istorice, care se ridică la sute de milioane de euro, fără să precizeze însă către cine sunt aceste datorii.

Cotovelea a fost întrebat, în cadrul International Digital Forum, dacă statul român a încasat sau nu dividende de la Romtelecom pentru că este o companie pe profit.

„La Romtelecom sunt datorii istorice care se ridică la sute de milioane de euro și care potrivit contractului de privatizare și de management trebuie să fie gestionate”, a spus ministrul, potrivit Hotnews.

Jurnaliștii i-au amintit că ministrul din 2011, Valerian Vreme, a anunțat că statul român va încasa dividende din profitul net al Romtelecom pentru anii 2006 și 2007.

„Nu știu ce a declarat acesta, știu doar că decizia Consiliului de Administrație, și mă refer în special la OTE, în ceea ce privește dividendele pentru anul financiar 2012 nu s-au luat”, a spus Ministrul Cotovelea.

Romtelecom, devenită Telekom Romania Communications, a avut în 2012 o cifră de afaceri de 2,78 de miliarde de lei, un profit net de 312,6 milioane de lei și datorii de 478,1 milioane lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar