full screen background image

Relansarea relațiilor bilaterale între România și Singapore

titus corlatean 2     Ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a avut, la New York, o întrevedere cu omologul său singaporez, Kasiviswanathan Shanmugam, ocazie cu care cei doi oficiali au convenit să relanseze relațiile bilaterale.

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, AGERPRES, de către MAE, părțile au exprimat dorința de a dezvolta dialogul politic la nivel guvernamental și au căzut de acord în privința perfectării de vizite bilaterale la nivel de ministru de externe pentru perioada următoare.

“Miniștrii Titus Corlățean și Kasiviswanathan Shanmugam au convenit demararea procedurilor în vederea acreditării ambasadorului României la Singapore și, respectiv, într-o primă etapă, a unui ambasador non-rezident al Republicii Singapore la București”, se mai arată în comunicatul amintit.

În context, precizează sursa citată, Corlățean a subliniat importanța consolidării componentei economice și comerciale, precum și cea a investițiilor bilaterale din perspectiva dezvoltării raporturilor dintre România și Singapore.

La rândul său, Shanmugam a împărtășit dorința valorificării întregului potențial în privința cooperării economice dintre cele două state.

“Cei doi oficiali au decis instituirea de consultări periodice între cele două ministere de externe în baza unui acord de colaborare ce urmează a fi convenit. De asemenea, au agreat schimbul de tineri diplomați în cadrul programelor de pregătire pe care le oferă ministerele de externe din cele două țări”, arată MAE.

Pe de altă parte, cei doi demnitari au convenit continuarea cooperării bilaterale în cadrul ONU, ASEM, dialogului UE-ASEAN și al altor organizații internaționale, inclusiv prin acordarea de sprijin reciproc pentru candidaturi.

Întrevederea a avut loc în marja participării la cea de-a 69-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite.

comments

comments




Leave a Reply

avatar