full screen background image

14% dintre angajatori anticipează noi angajări în ultimul trimestru

HPIM0544.JPG     Doar 14% dintre angajatori intenţionează să facă noi angajări în ultimul trimestru al acestui an, cu cele mai multe oportunităţi în finanţe, asigurări şi imobiliare, iar un procent similar de companii, de 13%, anticipează reduceri de personal, potrivit Manpower.

Totodată, 69% nu anticipează schimbări, iar 4% sunt nesiguri în privinţa planurilor de angajare, arată studiul Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.

Astfel, previziunea netă de angajare rezultată în urma ajustării sezoniere este de +9%, valoare similară cu cea din ultimele două trimestre, dar cu 4 puncte procentuale mai puternică decât cea raportată în trimestrul patru al anului trecut.

“Încrederea angajatorilor nu a suferit schimbări dramatice din trim. III/2011, deşi perspectivele ocupării forţei de muncă au fost ceva mai conservatoare în 2013 şi la începutul anului 2014. În ansamblu se observă aceeaşi abordare calculată şi echilibrată în privinţa angajărilor, însă fluctuaţiile intenţiilor de angajare la nivel de sector de activitate sau regiune s-au intensificat. Ponderea angajatorilor care intenţionează să-şi crească numărul de angajaţi a scăzut cu 7 puncte procentuale faţă de trimestrul trecut. Această încetinire a ritmului de angajare este caracteristică perioadei de final de an, dar poate să indice şi o lipsă de certitudine a angajatorilor cu privire la orizontul pe termen lung. Cert este că semnalele pozitive pe care le-am primit pe parcursul ultimelor trei trimestre sunt acum mai puţin omogene”, a declarat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.

comments

comments




Leave a Reply

avatar