full screen background image

Atenție la înșelăciunile cu mașini de cusut!

cumpar masina de cusut     În ultimele zile, în mai multe locaţii, de pe raza municipiului Suceava, care asigură vizibilitate (stâlpi de înaltă tensiune, staţii de transport în comun, pereţi ai clădirilor), au  fost afişate anunţuri prin care se oferă sume mari de bani pentru achiziţionarea unor maşini de cusut, diferite mărci.

Polițiștii atrag atenţia cetăţenilor să manifeste responsabilitate şi să nu depună, în diverse conturi, sume de bani pentru efectuarea unor plăţi.

De asemenea, li se recomandă să nu dea curs unor astfel de solicitări, putând cădea victime ale unor infracţiuni de înşelăciune.

Polițiștii dau ca exemplu situaţia unei persoane, din municipiul Suceava, care, în luna noiembrie 2013, a achitat unei persoane, în autogara din Tg. Neamţ, suma de 5000 de euro, pentru o maşină de cusut Singer şi un certificat de calitate.
Părţii vătămate i s-a promis ca va primi ulterior pe maşina de cusut, cu certificat de garantie, 40.000 de euro.

Pentru a nu cădea victime ale unor astfel de infracţiuni, cetăţenilor li se recomandă să nu dea curs acestor solicitări, dorinţa de îmbogăţire putând produce prejudicii materiale importante.

Un alt tip de înşelăciune îl reprezintă vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu.

Aceste obiecte reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele etc. sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie, sustrag bunuri din casă.

De aceea, cetăţenilor trebui să nu dea curs unor astfel de oferte care, de cele mai multe ori, sunt la preţuri foarte mari şi calitate mică.

De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, li se recomandă să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

comments

comments
Leave a Reply

avatar