full screen background image

Doctoratul la fără frecvenţă stârneşte discuţii contradictorii între profesori şi studenţi

usv sigla     Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care introduce doctoratul la fără frecvenţă pune de poziţii divergente conducerea Universităţii “Ştefan cel Mare” şi Asociaţia Studenţilor.

După şedinţa Consiliului Naţional al Rectorilor, conducerea USV a precizat că “împărtăşeşte şi susţine toate aspectele”, printre care facilitarea posibilităţilor de dezvoltare a activităţilor, întărirea autonomiei, flexibilizarea deciziilor şi consolidarea statutului instituţional.

Un fapt pozitiv este – în opinia Universităţii – organizarea de rectorate cu frecvenţă redusă care „reprezintă o racordare a sistemului educaţional la normele europene şi asigură egalitate de şanse”.

Mai mult, modificările aduse Legii Educaţiei vor crea „un sistem educaţional previzibil, transparent şi echitabil care va recompensa performanţa şi creativitatea”.

De cealaltă parte, Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava îşi exprimă indignarea faţă de recentele modificări aduse Legii Educaţiei, prevederi “ce măcelăresc orice şansă a studenţilor de a beneficia de un sistem de învăţământ superior de calitate”.

Potrivit asociaţiei, ordonanţa Guvernului „dă încă o lovitură calităţii şi credibilităţii studiilor doctorale”, urmând „să asistăm la un boom al numărului de doctori, care în realitate nu au cercetat nimic pe toată perioada studiilor”.

În timp ce conducerea USV “apreciază colaborarea” cu ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, MIHNEA COSTOIU, studenţii cer demisia lui pentru „iresponsabilitatea de care a dat dovadă, pentru afrontul adus calităţii sistemului de învăţământ superior, precum şi pentru tratarea fără respect a studenţilor”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar