full screen background image

Comisia de Dialog Social a analizat problemele salariaţilor de la GENKO MED

cds 2502 1     Astăzi, 25 februarie, a avut loc şedinţa Comisiei de Dialog Social, privind problemele sesizate de sindicatul “ROMSER”, afiliat “Cartel ALFA”, cu privire la neplata restanţelor salariale către cei 72 de salariaţi ai SC GENKO MED GROUP SRL Suceava.

Pentru a obţine o imagine de ansamblu a cauzelor care au generat situaţia, Instituţia Prefectului a invitat în cadrul CDS pe lângă reprezentanţii salariaţilor, sindicatului şi ai patronatului şi conducerile Inspectoratului Teritorial de muncă, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă  şi Trezoreriei Suceava.

Analiza situaţiei complexe în care se află societatea a dus la concluzia că neîncasarea unor facturi pentru produsele livrate, în valoare de aproximativ 1.350.000 de lei, cumulat cu eşecul derulării unui proiect de investiţii cu fonduri europene, au dus la un blocaj al activităţii firmei şi la acumularea de datorii, atât către bugetul de stat, cât şi către salariaţi.

Valoarea datoriilor se ridică la suma de 1.966.309 lei, din care 1.457.919 lei la Bugetul consolidat al statului, 112.390 de lei către Primăria municipiului Suceava şi circa 396.000 de lei restanţe salariale.

În urma discuţiilor purtate, s-a stabilit, de comun acord, ca, în perioada imediat următoare, să existe o întâlnire cu patronul italian al societăţii, să se încerce o reeşalonare a datoriilor societăţii către stat, precum şi stabilirea unui calendar clar al plăţilor către angajaţi astfel ca în termen de două luni aceste datorii să fie stinse.

“Societatea este cu potenţial pentru că realizează produse necesare în sistemul sanitar, dar nivelul producţiei actuale nu asigură o funcţionare pe principii economice. Ne dorim să existe o perspectivă, o etapizare clară şi realistă a plăţii acestor salarii cu termene care să fie acceptată şi de sindicat.”, a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

cds 2502 2

comments

comments




Leave a Reply

avatar