full screen background image

Administrator de asociaţii cu atestatul retras solicită repunerea în drepturi

administrator asociatie proprietari     Instituţia Prefectului judeţului Suceava solicită autorităţilor municipale sucevene revederea condiţiilor în care a fost aprobată o hotărâre a deliberativului local.

Printr-o adresă, Prefectura se adresează Consiliului Local al municipiului Suceava, primarului Ion Lungu şi secretarului Ioan Ciutac, cerând acestora să procedeze la reanalizarea HCL nr.129/2014 prin care aleşii au votat retragerea atestatului de administrator de imobil nr. 040/2006 emis pe numele lui Georgeta Carmen Benchea.

Prefectura îşi întemeiază cererea pe memoriul înaintat de Georgeta Carmen Benchea la compartimentul specializat al acestei instituţii, prin care „reclamanta” solicită revocarea hotărârii cu pricina a legislativului municipal sucevean.

În memoriul amintit,  Georgeta Carmen Benchea reliefează că nu mai este angajată în funcţia de administrator al Asociaţiei de proprietari nr. 33 de pe data de 12 iunie 2013, când contractul de muncă i-a fost desfăcut de către preşedintele asociaţiei, preşedinte pe care, de altfel, l-a dat în judecată.

Benchea consideră că motivele care au stat la baza retragerii atestatului de administrator de imobil sunt „lovite de nulitate şi abuzive”, cauză din care le-a atacat, de asemenea, în instanţă. Fostul administrator al asociaţiei de proprietari nr. 33  susţine că nu a încălcat legislaţia în vigoare, motivele care stau la baza hotărârii Consiliului Local fiind considerate a fi cele de blocare a acordării de compensaţii financiare şi a repunerii sale în funcţie de către Asociaţia nr. 33 , în cazul în care – aşa cum subliniază Benchea – va câştiga procesele pe care le-a intentat asociaţiei respective.

Reamintim că, în urma mai multor verificări efectuate de Serviciul „Asociaţii de proprietari” al Primăriei, printre multiplele încălcări ale prevederilor legale depistate în administrarea treburilor asociaţiei, administratorului Asociaţiei nr. 33 din cartierul Burdujeni i se mai impută achitarea contravalorii lucrărilor de deratizare înainte ca banii să fie încasaţi de la proprietari, „făcându-se deturnare de fonduri”, dar şi „angajarea” de lucrări, fără a obţine acordul a jumătate plus unul din numărul membrilor asociaţiei vizaţi de intervenţiile cu pricina. Date fiind cele constatate, Georgeta Carmen Benchea a fost amendată cu două amenzi, de 1.000 de lei şi, respectiv, de 3.000 de lei. O expertiză contabilă din aprilie 2013, înregistrată la Primăria municipiului Suceava, a reliefat, printre altele, că pe listele de plată a fost repartizată în plus faţă de facturile primite de la furnizorii de utilităţi şi, evident, încasată ilegal, suma de 35.285 de lei. Totodată, conform rezultatului verificărilor, au fost acordate ilegal, personalului angajat, salarii şi concedii compensate în bani, acestea însumând 36.910 lei.

Potrivit legii, „atestatul de administrator de imobil se poate retrage de către autoritatea administraţiei publice care l-a eliberat, atunci când nu mai sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acestei activităţi”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar