full screen background image

Expoziţie de fotografii “Aducem satul în parc”, în Parcul Universităţii

aducem satul     Studenţii suceveni derulează, marţi, un proiect inedit – expoziţia de fotografii “Aducem satul în parc”.

Acţiunea va fi derulată în Parcul Universităţii, între orele 11 – 14, şi va mai include ateliere pentru copii.

Studenţii de la specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor îţi vor prezenta fotografii realizate de ei în diferite zone etnografice, pe parcusul unor cercetări în teren care au demarat în anul 2011, în cadrul proiectului “Salvează satul bucovinean. Adoptă o casă”.

La ora 13.00, va avea loc în Sala 006, din Corpul E al USV, lansarea broşurii ”Satul Bucovinean ca destinaţie turistică. Cum îl protejăm şi promovăm?”, urmată de o conferinţă de presă. Broşura a fost editată de Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Naţional de Informare și Promovare Turistică şi reprezintă rezultatul muncii unor specialişti în etnografie, arhitectură, turism, precum şi al cooperării unor instituții şi organizaţii care au înţeles însemnătatea păstrării peisajului cultural al Bucovinei: Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Muzeul Bucovinei, Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională ADER, Ordinul Arhitecţilor din România, Filiala Nord-Est şi Asociaţia pentru Turism Bucovina.

Structurat în unsprezece capitole, acest ghid de bune practici prezintă argumente şi exemple pozitive de destinaţii turistice care au conservat şi valorificat peisajul construit, precum şi recomandări de adaptare a caracteristicilor arhitecturii tradiţionale la construcţiile noi din Bucovina, drepturi şi obligaţii ale primarilor cu privire la păstrarea imaginii satului, amenajarea spaţiilor publice rurale pentru a promova satul ca destinaţie turistică.

Cu o structură clară, broşura este o culegere de recomandări care vizează tehnicile de construcţie a caselor, dar şi amenajarea spaţiului public, prezentând în imagini exemple „Aşa da” şi exemple „Aşa nu”, studii de caz care explică detaliat practici pozitive şi negative întâlnite în peisajul construit al satelor din judeţul Suceava.

Evenimentul este organizat de USV, în cooperare cu Centrul de Informare şi Promovare Turistică, Muzeul Bucovinei şi Asociaţia pentru Turism Bucovina.

comments

comments




Leave a Reply

avatar