full screen background image

Impozite către bugetul de stat, ajunse la scadenţă

Microsoft Word - anexa2instructiuni200.doc     Miercuri, 25 iunie, este ultima zi când trebuie depusă, la Fisc, declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, a impozitului pe venit, cât şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, adică „formularul 112”. Conform purtătorului de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, Oana Violeta Apetrea, formularul se depune pentru luna precedentă, de către persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori.

Aceeaşi obligaţie revine şi entităţilor asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri din activităţi dependente, precum şi instituţiilor publice care calculează, reţin, plătesc şi suportă contribuţii sociale obligatorii în numele asiguratului.

Data de 25 iunie reprezintă, de asemenea, termenul pentru înaintarea – pentru luna precedentă – a „formularului 224”, adică a declaraţiei privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România, dar şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în ţara noastră.

În afară de obligaţiile amintite, contribuabilii trebuie să plătească, printre altele, până pe 25 iunie, TVA aferentă lunii mai; impozit pe veniturile nerezidentilor; impozit pe salarii; impozit pe veniturile din activităţi independente, cu regim de reţinere la sursă; impozit pe veniturile din dividendele plătite în luna mai; impozit pe veniturile din dobânzi; impozit pe veniturile din pensii şi impozit pe veniturile din premii şi din jocuri de noroc.

Nu în cele din urmă, pe 25 iunie ajung la scadenţă contribuţia de asigurări sociale(pensii); contribuţia la asigurările sociale de sănătate; contribuţia la fondul pentru concedii si indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate; contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar