full screen background image

Peste 400 de şoferi verificaţi cu alcooltestul, în două zile de controale ale Poliţiei Rutiere

POLITIST     Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că, în continuare mulţi şoferi urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

De multe ori aceştia sunt implicaţi în evenimente rutiere, cu consecinţe din cele mai grave.

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în perioada 28 februarie – 1 martie, Serviciul şi Biroul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ.

Au fost aplicate în total 177 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 49.134 de lei.

De asemenea, au fost constatate 10 infracţiuni, din care 7 alcoolemii, 1 încredinţare conducere auto cu permisul suspendat, 1 conducere auto fără permis şi 1 conducere auto neînmatriculat.

În cadrul acţiunii au fost reţinute 9 permise de conducere. Totodată. au fost reţinute şi 9 certificate de înmatriculare.

Au fost testaţi, cu etilotestul, 427 de conducători auto.

Exemple:

Un tânăr, de 19 ani, din comuna Şcheia, satul Mihoveni, a condus autoturismul, pe strada Universităţii din municipiul Suceava, având o concentraţie alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat, de 47 de ani, din comuna Şcheia, a condus, pe strada Mânăstirii din comuna Şcheia, satul Sfântu Ilie, având o concentraţie alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat a condus autoturismul, pe D.J. 208, din comuna Dolheşti,  având o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr de 20 ani, din municipiul Vatra Dornei, a condus auto pe strada Republici, din municipiul Vatra Dornei, în timp ce avea o concentraţie de 0.66 mg\l alcool pur in aerul expirat.

Un bărbat de 40 ani, din comuna Stulpicani, a condus autoturismul pe D.C. 34 Gemenea, pe raza comunei Stulpicani, având o concentraţie alcoolică  de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat de 46 ani, din comuna Stulpicani, a condus autoturismul pe D.C. 34 Gemenea, pe raza comunei Stulpicani, având o concentraţie alcoolică  de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

comments

comments