full screen background image

Şeful SRI l-a informat pe T. Băsescu despre activitatea lui Bercea

george maior decorat de basescu     Şeful SRI, George Maio,r a declarat că l-a informat pe preşedintele Traian Băsescu în legătură cu probleme ce ţin de securitatea naţională, privind activitatea clanului condus de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

„Nu a conţinut acea informare aspecte referitoare la raporturile sau relaţiile lui Bercea cu fratele domniei sale”, a spus George Maior.

„Evaluările preliminare realizate la nivelul SRI au relevat faptul că activitatea infracţională a lui Sandu Anghel, respectiv a grupării interlope, s-a aflat în atenţia SRI încă din 2001.

Dată fiind consistenţa informaţiilor obţinute de SRI, notorietarea acţiunilor ilegale ale lui Sandu Anghel în plan transfrontalier, serviciul a acţionat consecvent pentru informarea în funcţie de competenţe a beneficiarilor legali. În perioada 2001 – 2012, la niveul SRI au fost derulate 8 acţiuni operativ – informative privind gruparea Bercea, au fost finalizate prin informarea beneficiarilor legali în plan central. Preşedinţi ai României şi domnul Iliescu a fost informat – o informare a fost transmisă preşedintelui Traian Băsescu la data de 29 oct 2009 pe probleme ce ţin de securitatea naţională vizavi de acest clan.

Nu a conţinut acea informare aspecte referitoare la raporturile sau relaţiile lui Bercea cu fratele domniei sale. Deci, preşedintele, în declaraţia de ieri a avut dreptate”, a declarat George Maior.

comments

comments




Leave a Reply

avatar