full screen background image

Conferința “America prin ochii Europenilor”, la USV

America-prin-ochii-europenilor     Departamentul de Ştiinţe Umane şi Social-politice din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie al Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează, miercuri, 25 iunie, de la ora 11.00, in Sala E 006, conferinţa “America prin ochii Europenilor”.

Conferinţa va fi susţinută de profesorul universitar Aurelian Crăiuţu, doctor în ştiinţe politice al Universităţii Princeton (1999) şi titularul Catedrei de Ştiinţe Politice al Universităţii Indiana, Bloomington, SUA.

Teza sa de doctorat a câştigat premiul Leo Strauss (2000), acordat de Asociaţia Americană de Ştiinţe Politice, pentru cea mai bună lucrare de doctorat în domeniul filosofiei politice, susţinută, în 1998 şi 1999, în America de Nord.

O variantă revizuită şi extinsă a acestei lucrări a fost publicată în 2003, iar traducerea franceză a cărţii a apărut în 2006.

Aurelian Crăiuţu a coordonat volumul “Dialog şi libertate: Eseuri în onoarea lui Mihai Sora” (1997).

Este redactor-asociat al revistei “European Journal of Political Theory” şi membru al Grupului pentru Dialog Social.   În România i-au aparut, la editura Polirom, cărţile “Elogiul libertăţii. Studii de filosofie politică” (1998) şi “Elogiul moderaţiei” (2006).

comments

comments




Leave a Reply

avatar