full screen background image

Primarul Sucevei vrea mai multe drepturi pentru poliţiştii locali

politia locala     Conducerea Primăriei municipiului Suceava este solidară cu problemele pe care le au poliţiştii locali.

Primarul Ion Lungu a declarat că înţelege revendicările formulate de sindicaliştii din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale, mai ales cele privind salariile mici pe care lucrătorii respectivi le au.

Edilul-şef sucevean spune că, printr-o lege, Guvernul Boc a introdus reglementări restrictive, astfel că, la această dată, poliţiştii locali nu mai au parte de plata orelor suplimentare, alocaţii pentru echipament şi alocaţii pentru hrană.

Lungu: “Sunt solidar cu revendicările lor. Este una dintre categoriile îndreptăţite să primească bani mai mulţi. Din păcate, cei care lucrează în prezent nu pot beneficia de ore plata orelor suplimentare, chiar dacă merg în patrulare şi au aceleaşi atribuţii – de cele mai multe ori – cu poliţiştii de la Poliţia Naţională şi cu jandarmii. Or, poliţiştii locali sunt plătiţi la jumătate faţă de aceştia şi nici nu beneficiază de drepturile aferente”.

Primăria are mai puţini poliţişti în schemă decât necesarul.

Cei mai mulţi dintre lucrătorii contractuali cu pricina îşi desfăşoară activitatea la posturi fixe, în timp ce la ordinea publică este constituită  doar o singură patrulă, faţă de minim 4 necesare.

Lungu crede că trebuie identificată o soluţie la această problemă opinând că, în condiţiile în care legea ar lăsa activitatea în cauză, precum şi altele, la latitudinea administraţiilor locale, acestea ar fi în măsură să le gestioneze mult mai bine

comments

comments




Leave a Reply

avatar