full screen background image

Contrabandişti de țigări opriţi cu focuri de armă, în zona localităţii Straja

cs 1     Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina au declanșat o acțiune specifică, marţi, 10 iunie, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de competență.

Astfel, lucrătorii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat (zona localităţii Straja), un grup de  persoane care transportau mai multe colete voluminoase, spre interiorul ţării.

S-a trecut la interceptarea și somarea prin voce a persoanelor în cauză și deoarece acestea au fost ignorate, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind trase 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de aceasta dată bărbaţii nu s-au oprit, însă au abandonat coletele şi, profitând de terenul accidentat şi de condiţiile meteo nefavorabile, au fugit în direcţii diferite.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, care, ulterior, au transmis că, pe direcţia respectivă, a fost reţinută o persoană, de cetăţenie română.

La fața locului, au fost descoperite 12 colete, ce conţineau 6.300 de pachete cu ţigări, marca “Viceroy”, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 63.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se fac cercetări, în colaborare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

comments

comments




Leave a Reply

avatar