full screen background image

La grătare, doar în locurile special amenajate

Grătare     În zilele libere pe care le vor avea, locuitorii municipiului Suceava nu vor putea merge la picnic decât în locurile special destinate şi amenajate pentru acest gen de activităţi de petrecere a timpului liber.

La începutul anului trecut, municipalitatea suceveană amenajat un asemenea loc în zona iazurilor din apropierea Casei de Oaspeţi, în spatele fostei uzine electrice. „Noi avem amenajate locuri de picnic, încă de anul trecut.  Este vorba, în primul rând, de zona <Lacuri>, aşa cum este cunoscută, cea de pe strada Brădetului, acolo unde Primăria municipiului Suceava a luat în administrare o suprafaţă de teren şi două iazuri”, a declarat primarul Ion Lungu.

O altă locaţie pentru amatorii grătare este cea de pe Dealul Burdujeni, în zona fostei crescătorii de păsări „Avicola”, altele fiind plasate în prejma Mănăstirii Zamca şi Cartodromului din cartierul „George Enescu”.

Legea nr. 54/2012 prevede că activităţile de picnic se organizează doar în locurile special amenajate sau în cele indicate de către primării, Direcţia Silvică sau operatorii privaţi. Actul normativ stipulează că, obligatoriu, amenajările în cauză trebuie să dispună de o serie de dotări minime. Interzise sunt aprinderea focului în pădure şi amenajarea vetrei de ardere pentru grătare direct pe sol sau pe covoarele vegetale. Autoturismele nu vor fi parcate pe spaţiul verde, deşeurile se vor colecta şi elimina numai la recipientele speciale, fiind exclusă aruncate în cursurile de apă sau în acumulări.

comments

comments




Leave a Reply

avatar